nl fr

Cécémel, de enige echte sinds 1949

Al sinds 1949 is Cécémel de favoriete chocoladedrank van de Belgen. En dat begrijpen we maar al te goed! Want we selecteren zorgvuldig de beste cacaobonen en hebben een specifiek productieproces. Daardoor wordt de unieke, enige echte Cécémel bereid. En daardoor geniet jij van de allerlekkerste, heerlijk romige chocoladedrank.

Benieuwd naar onze geschiedenis?
Nutri-score B

Wauw! Het volledige Cécémel-assortiment heeft Nutri-Score B

Ken jij de Nutri-Score al? Dat is een handig label dat je helpt om keuzes te maken. Al gemerkt dat alle Cécémel-producten een Nutri-Score B hebben? Lekker, toch? Nu kan je dubbel zo hard genieten van je Cécémel-momentje.

Heerlijk verantwoord

Cécémel is UTZ-gecertificeerd. ‘UTZ Certified’ is een keurmerk voor eerlijke handel en heeft als doel duurzame landbouw de norm te maken. ‘UTZ Certified’ heeft oog voor mens en milieu. Dit betekent dat de boeren minder bestrijdingsmiddelen gebruiken en goede werkomstandigheden voor hun arbeiders garanderen. Verantwoord genieten dus!

Lees meer over UTZ

Cécémel, een pak van je hart!

Ook wij dragen graag ons steentje bij voor het welzijn van onze prachtige planeet. En we blijven steeds werken aan beter. Beloofd!

Lees meer over FSC

Jouw 200 ML brikje voortaan in een duurzamere, forestbased verpakking

Ook onze kleine Cécémel brikjes zitten voortaan in een nieuwe, duurzamere verpakking! Deze verpakking draagt bij aan de vermindering van 4.9% van de CO2 door het gebruik van hernieuwbare materialen. Bovendien zijn de rietjes nu gemaakt van papier waardoor we maar liefst 11.000 kg plastic per jaar besparen! Je recycleert ze het best door het rietje in het brikje te duwen. Het plastiekje laat je simpelweg aan het brikje hangen, hiervoor zijn we nog op zoek naar een kwalitatief & hygiënisch duurzaam alternatief. Haal ze dus snel in huis en slurp erop los!

Jouw 1L Cécémel brik voortaan in een duurzamere, biobased verpakking

De nieuwe verpakking van onze 1L-Cécémel is een pak duurzamer dan de vorige! Hij bestaat nu voor meer dan 80% uit hernieuwbare materialen. Dat betekent dat we meer gebruik maken van materialen die uit de natuur komen om de verpakking te maken. Daarnaast bevat deze duurzamere verpakking minder fossiele plastics waarmee we de CO2-uitstoot reduceren met 19%*.

* Deze verpakking heeft een CO2-voetafdruk die 19% lager is dan een standaard Tetra Brik Aseptic 1L Edge. Gecertificieerd door Carbon Trust (klik hier voor het certificaat).

Over Friesland Campina Belgium

Cécémel behoort tot de groep FrieslandCampina, een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld. Dag na dag spannen onze lokale boeren zich in voor een duurzame en diervriendelijke melkveehouderij die een zo laag mogelijke impact heeft op het milieu. Hun passie voor kwaliteit en duurzaamheid wordt al sinds 1871 doorgegeven van generatie op generatie. Onze leden-melkveehouders zijn gezamenlijk eigenaar én toezichthouder van de onderneming. Als FrieslandCampina goed presteert, genieten zij daar ook van!