nl fr

Duurzame stapjes in de goeie richting

Zoveel mogelijk momentjes pakken om te genieten van een Cécémel. Dat proberen we allemaal, toch? Maar bij Cécémel proberen we nog veel meer! Want we willen beter doen voor onze planeet. Ah ja, we hebben er maar één!

Zo ondernemen we stappen van de productie van de enige èchte, tot het materiaal waarin we het verpakken. Benieuwd hoe we dat doen? Check al onze FrieslandCampina-initiatieven!

Duurzaamheid van gras tot glas - FrieslandCampina

Bekijk hieronder ook de initiatieven die we namen voor onze Cécémel-verpakkingen.

Kleine dop, grote impact.

Onze brikken kregen onlangs nieuwe, aangehechte dopjes, waardoor ze voortaan een écht onafscheidelijk duo vormen. Zo kunnen ze samen gerecycleerd worden bij PMD, en belandt het dopje niet als zwerfvuil op straat.
Mooi toch?

Onze rPET-flessen zijn nu 100% recyclebaar!

Wist je dat de Cécémel-flesjes vanaf nu gemaakt zijn van 100% gerecycleerd plastic?* Dat betekent dat ze volledig gemaakt zijn van gebruikt plastic dat wordt omgetoverd tot nieuwe flessen of andere plastic producten! Hiermee zijn wij de eerste binnen de zuivelcategorie in België. Daar zijn we een beetje heel erg trots op. *Exclusief dop en sleeve

Voor het jasje en de dop is dat jammer genoeg nog niet mogelijk. Maar daar werken we aan! ‘Waarom gebruiken we dan een jasje voor de fles?’ horen we je denken. Wel, het bedekt de hele fles en houdt zo licht tegen. De sleeve draagt bij aan de houdbaarheid van het product! Gelukkig maar, want een Cécémel is véél te lekker om weg te gooien.

Zo draag jij je steentje bij

Recycleren is iets waar jij ook bij kan helpen. Het is namelijk superbelangrijk om het jasje van de fles te halen. Waarom? Die is nog niet recyclebaar en bovendien verhindert het jasje dat de sorteermachine de fles, die onder het jasje verstopt zit, als PET herkent en dus sorteert bij rPET. Enkel door het jasje van de fles te halen kunnen de flessen dus omgetoverd worden tot nieuwe flessen en andere plastic producten.

Dus, easy peasy: verwijder het jasje en plaats de dop terug op de fles. Je kan alles bij het PMD gooien, handig!

Multipack in karton

We hebben in 2020 de verpakking van onze multipacks met blikjes aangepakt. Die zitten niet meer in plastic, maar wel in karton! Dat is goed voor 3,6 ton plastic minder in 2020. Wow, wat een verschil!

Wist-je-datje: blik is een van de best recycleerbare materialen.

Joepie, rietjes van papier!

Jep, onze rietjes zijn nu gemaakt van papier, conform het wettelijke verbod op eenmalige plastic. Daardoor bespaarden we maar liefst 11.000 kg plastic in 2019! Je recycleert ze het best door het rietje in het brik te duwen. Het plastiekje laat je simpelweg aan het brik hangen. Haal ze dus snel in huis en slurp erop los! Bovendien draagt de duurzamere verpakking van onze 200ML brikjes bij tot een CO2 verlaging van 4.9%.

Een 1L-pak van je hart

Het karton van deze verpakking is gemaakt van FSC karton. Dat is dé organisatie die zich wereldwijd inzet voor verantwoord beheer van bossen, zodat de economische, ecologische en sociale belangen in balans zijn. De kartonnen verpakkingsmaterialen van Cécémel zijn goedgekeurd door FSC. Dit betekent dat de materialen voor de verpakking oorspronkelijk uit verantwoord beheerde bossen komen en/of dat ze door van FSC-gecontroleerd materiaal zijn. Cécémel is dus een pak van je hart!

De nieuwe verpakking van onze 1L-Cécémel is een pak duurzamer dan de vorige! Hij bestaat nu voor meer dan 80% uit hernieuwbare materialen. Voor de hoeveelheid plastic die we hiervoor nodig hebben, wordt hernieuwbaar plastic ingekocht, die is gemaakt van biomassa waarbij 17% minder fossiele grondstof (olie) wordt gebruikt.

Heerlijk verantwoord

Duurzaamheid is belangrijk voor ons. Daarom werken we samen met Rainforest Alliance. We zijn trots dat onze producten dit keurmerk dragen. Het betekent dat de cacao in onze producten wordt geproduceerd volgens de drie pijlers van duurzaamheid: sociaal, economie en milieu. Belangrijke focuspunten zijn natuurbehoud en het welzijn en goed inkomen van de boeren.

Wil je graag meer weten? Kijk op www.rainforest-alliance.org.

Over FrieslandCampina Belgium

Cécémel behoort tot de groep FrieslandCampina, een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld. Dag na dag spannen onze lokale boeren zich in voor een duurzamere en diervriendelijke melkveehouderij die een zo laag mogelijke impact heeft op het milieu. Hun passie voor kwaliteit en duurzaamheid wordt al sinds 1871 doorgegeven van generatie op generatie. Onze leden-melkveehouders zijn gezamenlijk eigenaar én toezichthouder van de onderneming. Als FrieslandCampina goed presteert, genieten zij daar ook van!