nl fr

GeschiedenisGeschiedenisGeschiedenisGeschiedenis

1932

Melcola

Chocolademelk. De hemelse godendrank die van de Maya’s in Mexico via Spanje z’n weg vond naar hier. In 1932 ontdekte het Nederlandse bedrijf Nutricia een methode om chocolademelk langer houdbaar te maken. Zo konden ze als allereerste chocomelk introduceren in de horeca. De naam? Melcola!

1949

Van chocomelk naar C..c.mel!

Even later werd Melcola omgedoopt tot Chocomel. Maar lanceren in België, dat was een probleem. Want hier was de naam Chocomel al in gebruik. De oplossing? Enkele letters simpelweg vervangen door puntjes. Zo ontstond C..c.mel. In de volksmond werd deze naam al snel uitgesproken als ‘c-c-mel’. Zo gezegd, zo geschreven! Sindsdien heet onze chocodrank Cécémel.

1959

In een nieuw jasje

Het succes van Cécémel lijkt niet te stuiten. Hét hoogtepunt van het decennium: Expo 58. Miljoenen flesjes worden er geserveerd! Een jaar later viert Cécémel zijn tiende verjaardag. De intussen beroemde Belgische graficus en beeldhouwer Paul Ibou werkt op dat moment bij Cécémel en ontwerpt nieuwe verpakkingen en een fris logo voor het merk.

1969

Eindelijk in de winkel

Supermarkten schieten als paddenstoelen uit de grond en eindelijk is Cécémel ook in de winkel te koop. Vanaf nu kunnen de fans ook glazen flessen met de enige èchte chocolademelk in huis halen.

1979

De verpakkingspionier

Na de allereerste chocolademelk in een glazen verpakking, pakt Cécémel alweer uit met een nieuwtje in het winkelrek: chocolademelk in een innovatief tetrabrik.

1990-1999

Kleur bekennen

Onze iconische gele verpakking was inmiddels niet meer weg te denken uit de winkels. Daarom namen we een merkregistratie op dat enige èchte geel, het is nu dé kleur van Cécémel.

2001-2008

Cécémel gaat door

In 2001 nam FrieslandFoods Cécémel over van Nutricia. Hun doel? De eeuwenoude kennis van chocolade gebruiken voor de ontwikkeling van nóg lekkerdere chocolademelk. In 2008 fuseert FrieslandFoods met Campina tot FrieslandCampina.

2004

Cécémel Energy en Less Sugar komen erbij

Het Cécémel-assortiment krijgt er twee nieuwe varianten bij: Cécémel Energy, die een paar jaar daarvoor gelanceerd werd als Cécémel Sporting. En Cécémel Light, daarvoor gekend als GST (Geen Suiker Toegevoegd). Sinds 2018 kennen we hem als Cécémel Less Sugar, een heerlijke chocolademelk met 81% minder vet. Maar wél met de geliefde chocoladesmaak!

2013

De nieuwe Cécémel

Cécémel slaat een nieuwe weg in op vlak van design. Een nieuwe toekomst, maar met de vertrouwde smaak van Cécémel. De enige èchte.

2018

Nieuwe iconische stijl

We staken de website van Cécémel en al onze communicatie dit jaar in een nieuw design. Alles kreeg een iconische stijl!

Minder suiker in een nieuw jasje

Cécémel GST kreeg een nieuwe naam: Cécémel Less Sugar. Dat is nog steeds 50% minder suiker dan de enige èchte Cécémel maar wel met zijn heerlijke smaak.

2018-2019

Limited editions

We voegden ook al enkele limited editions toe aan de gele familie: Cécémel Choco Macchiato, Cécémel Dark en Cécémel Coconut.

2019

Cécémel bestaat 70 jaar

Al 70 jaar lang smul jij van de enige èchte chocolademelk. Van Cécémel dus! En geloof ons, ‘t is nog lang niet gedaan.

2020

Vrij van lactose

Ook voor onze lactose-intolerante vrienden ligt er sinds 2020 een Cécémel in de winkelrekken! Zo maken we de enige èchte nóg toegankelijker.

2021

Duurzaam verpakt  in rPET flessen

Vanaf dit moment zijn onze 300ml-flesjes gemaakt van 100% gerecycleerd plastic.* Hiermee zijn we de eerste zuivelproducent in België.

*exclusief dop + sleeve

2022

Nieuwe verpakking, zelfde inhoud

Vanaf nu is Cécémel ook beschikbaar in 2 nieuwe rPET-fles formaten:

200ml: In de winkel terug te vinden op het koelschap. Ideaal voor instant refreshment

500ml: Handig om overal mee naartoe te nemen, en om zo op elke locatie van Cécémel te kunnen genieten.

Met een hopelijk duurzame toekomst in het vooruitzicht bieden we de enige echte nu ook op een meer duurzame manier aan. Dit zorgde voor de switch van glas naar rPET.

2023

De Enige Èchte, nu ook plantaardig

De Cécémel Plantaardig wordt op de markt geïntroduceerd. Zo is er in ons assortiment nu echt een Cécémel voor iedereen.

En wees maar zeker: het is een èchte!